O saunování a novinkách se společností Dyntar

Společně s portálem Bydleni.cz pro Vás společnost DYNTAR natočila dvě videa s tématikou saunování a představením novinek na letošním veletrhu For Arch 2015.

Redakce BYDLENI.CZ byla pozvána na veletržní stánek společnosti Dyntar, aby se seznámila s novinkami pro rok 2015, ale také se dozvěděla něco více o saunování. Máte například jasno, jaký je rozdíl mezi saunou a infrasaunou? Zeptali jsme se za vás.

Lákadlem pro všechny návštěvníky veletrhu For Arch 2015 se stala nová saunová kabina DYNTAR OUTDOOR SAUNA

„Někteří z nás místo na saunu v interiéru nenaleznou. Projektantni na to při stavbě bohužel často nemyslí. Řešení a vhodnou možnost proto nabízí umístění na zahradě,” představuje Outdoor saunu pan Jan Kalivoda ze společnosti Dyntar, spol. s r.o.

Outdoor sauna do exteriéru je vyrobena z termoborovice a zabírá půdorys 6 x 2,5 metru. Hlavní část plochy patří potírně, vlastní saunové kabině, zbývající zastřešená část s plochou pro lehátka je určena k odpočívání. Saunová kabina nabízí prostor pro 4 lidi, kteří můžou pohodlně relaxovat na lavicích z termotopolu. 
 

Výhodou venkovní sauny je její panelová konstrukce D-SYSTEM. Nemusíte saunu nikam ukotvovat, jedná se o samostojnou, samonosnou panelovou konstrukci.

https://vimeo.com/140154464

Sauny do paneláku i do škol

Společnost Dyntar instaluje sauny do rodinných domů, na zahrady a nás zajímalo, jestli se můžou saunovat i lidé v paneláku. Existuje možnost umístit saunu i do malých prostor? „Ano, malé sauničky o rozměrech třeba 120 x 110 cm realizujeme i v malých panelových bytech. Většinou jsme na chodbě, v rekonstruované koupelně, ale také v ložnici,” odpovídá pan Kalivoda.

Během příjemného posezení na topolových lavicích v OUTDOOR sauně jsme se dozvěděli, že o sauny jeví zájem také základní a mateřské školy. „Saunování je zdravá činnost a my pracujeme na tom, aby se k němu dostalo co nejvíce lidí. Protože účinky saunování jsou na našem zdraví brzy vidět, snažíme se sauny dostat i do škol a školek. Fandím všem učitelkám a ředitelkám, které o to žádají, je to nejen zpestření pro děti, ale především dobrý krok k lepšímu zdraví i celkovému životnímu stylu,” sdělil nám pan Kalivoda.
 

Sauna vs. infrasauna

Stále častěji se vedle klasických saun setkáváme s pojmem infrasauna. Jaký je tedy hlavní rozdíl? Kdy je lepší uvažovat o klasice a kdy o infrasauně? Zeptali jsme pana Kalivody. Více se dozvíte ve videu.

https://vimeo.com/140153043

Vedle saunových kabin jsme si vyzkoušeli pohodlnost ergonomických lehátek určených k relaxování a seznámili se se všemi saunovými doplňky, které společnost Dyntar nabízí. Pokud vás saunování zajímá, prohlédněte si stránky předního výrobce saunových kabin, infrakabin a parních lázní:www.dyntar.cz.

ekologické praní
výroba saun
nahoru
články sauny