5 důvodů, proč se vyplatí mít vlastní bazén

Rozhodujete se mezi tím, zda si na zahradu pořídit soukromý bazén, anebo se nadále spokojit s návštěvami veřejného koupaliště? Nejste si jistí, zda se vám stavba bazénu skutečně vyplatí? Opalováním nahoře bez nebo nočním koupáním za svitu hvězd výhody vlastního bazénu zdaleka nekončí. Jak se dočtete níže, ve hře je také zdraví a tržní cena vašeho rodinného domu, která díky bazénu razantně stoupne.

1. Plavání a opalování v naprostém soukromí

Přestože v Česku existují nudistické pláže a opalování bez vrchního dílu plavek je poměrně tolerováno, ne každý má na to dostatečnou kuráž. Bazén na vlastní zahradě vám umožní tyto starosti, jakož i plavky samotné, klidně hodit za hlavu. A i když jste třeba kouzlu nudismu zatím nepropadli, věřte, že samotné plavání a opalování bez křiku dětí a zvídavých pohledů davů stoprocentně oceníte.

2. Plavte zdravě – naplno a v křišťálově čisté vodě

Zatímco veřejná koupaliště z pochopitelných důvodů chlórem a dezinfekcí nešetří, což u mnoha lidí vyvolává alergické reakce, ve vašem bazénu si množství chlóru i počet návštěvníků řídíte sami. Krom chlóru můžete zvolit úpravu vody s pomocí soli – moderní, ekologičtější i zdravější alternativu chlóru. Navzdory prvotní investici do solničky vychází ošetření vody s pomocí soli výhodněji také po finanční stránce. Ve své režii máte rovněž mechanické čištění bazénu, čímž zamezíte vzniku bakterií a řas, které v nedostatečně udržovaném bazéně vznikají.

Plavání patří mezi nejzdravější pohybové aktivity a díky tzv. protiproudům se z jeho blahodárných účinků mohou těšit i majitelé menších bazénů. Zařízení vytváří spodní proud, a tím i odpor potřebný pro kondiční plavání. Krom toho skvěle poslouží pro bublinkovou masáž a relaxaci svalů i mysli.

3. Plavání za každého počasí, 24 hodin denně, 6 měsíců v roce

https://www.bazeny.cz/data/blob/product-7d44ab75-8ee4-e511-80c6-0050568fd2cd--fcfe698c-37e5-e511-80c6-0050568fd2cd.jpg.thumb

Otevírací doba, déšť, vítr, chladné počasí – tyto překážky můžete klidně pustit z hlavy a oddávat se koupání, kdykoli se vám zachce. A kdo jednou zkusil, ví, že vodní relaxaci pod noční oblohou nebo časně zrána se jen máloco vyrovná!

Moderní posuvná zastřešení přinášejí majitelům bazénů nespočet dalších výhod. Nejenže chrání před nepřízní počasí, ale v kombinaci s tepelným čerpadlem vám navíc dopřejí koupání v teplé vodě od května do října. Bazénové zastřešení nabízí nejúčinnější ochranu před pádem hmyzu, listí, trávy a dalších nečistot, takže šetří náklady na chemické ošetření. Elegantní zastřešení v neposlední řadě zkrášluje celý bazénový komplex.

4. Investice do domu a zdraví celé rodiny

Venkovní bazén se už i v Česku stává standardní výbavou rodinných domů a vil. A ačkoli je investice do jeho výstavby nevratná, bazén vždy zvýší tržní hodnotu nemovitosti, takže jej, pokud se k tomu rozhodnete, prodáte dráž než bez bazénu.

Vzhledem k nutným terénním úpravám je vhodnější stavbu bazénu zahrnout už do kompletní realizace celého domu. Nicméně v dnešní době není problém nový venkovní bazén zakomponovat do areálu již stojícího rodinného domu.

Investice do bazénu je však především vkladem do zdraví a radostných zážitků celé rodiny, které penězi vyjádřit nelze.

5. Moderní bazény jsou plné zábavy, radosti a pohybu

Venkovní bazény 21. století nabízejí široké možnosti co do designu, technologií, nafukovacích hraček i bazénových doplňků. Pojďme si představit ty nejpopulárnější:

  • Trendy design i originální tvary - Atypické tvary do lichoběžníku či osmičky patří ke stále častějším požadavkům, jež nám zájemci o bazény předkládají. Díky extra pružným materiálům jsme schopni vyrobit bazén tak, aby tvarově vyhovoval vašemu estetickému cítění i prostorovým možnostem vašeho pozemku.
  • Přelivová technologie - Tzv. přelivové bazény využívají moderní technologii čištění vody, jež vyniká vysokou efektivitou, bezpečnějším koupáním a působivým vzhledem.
  • Zábava do bazénu pro děti i dospělé - Lenošení v bazénu s plechovkou piva nebo letním drinkem – díky plovoucímu baru s držáky pro sklenice, záchytnými madly a chladicím boxem si zasloužený veget budete moci dopřát i vy.
  • Noční koupání ve vodě hýřící barvami je jedinečný zážitek, který oceníte jak při party s přáteli, tak během romantického večera ve dvou. Světla do bazénu stačí vybavit barevnými krytkami a o zábavu máte postaráno!
  • Hry a legrace v bazénu nesmějí chybět. Děti dnes mají na výběr z pestré nabídky nafukovacích hraček s Hello Kitty, Bleskem McQueenem a dalšími oblíbenými hrdiny. Dospělým jsou určeny např. nafukovací pomůcky pro vodní pólo nebo náčiní pro Aqua Fitness – kombinaci aerobiku a tance ve vodě a skvělý lék na stres a únavu.

 

Zdroj: ALBIXON a.s. - Bazeny.cz: Značkový e-shop bazénového specialisty č. 1 v ČR: 5 důvodu, proč se vyplatí mít vlastní bazén [online]. [cit. 2018-03-17] Dostupné z: https://www.bazeny.cz/rady-a-tipy/bazen/5-duvodu-proc-se-vyplati-mit-vlastni-bazen

 

ekologické praní
výroba saun
nahoru
články sauny