Bazén versus vířivka?

V současné době se stále více odborníků v oblasti zdravotnictví a zdravého životního stylu shoduje na blahodárných účincích vodních koupelí. Čím dál tím více lidí nachází v bazénech a relaxačních centrech, které poskytují zároveň možnost vířivých koupelí, relaxaci a odpočinek. Důvodů mají hned několik. Ať je to v rámci zdravého životního stylu, nebo kvůli zvýšení své fyzické kondice, případně se potřebují odreagovat po těžkém a namáhavém dni v zaměstnání.

Bazény Vám umožňují aktivní formu oddechu. Samotné plavání výrazně zvyšuje Vaši fyzickou kondici, přispívá k podpoře posily převážně zádového svalstva a zároveň je velmi efektivní při snižování hmotnosti. Bazén je ale také ideálním místem pro vybití nadměrné energie Vašich dětí. Dále zde můžete uspořádat i nevšední party pro Vaše přátele. Bazén může být současně místem, které můžete kromě klasického plavání a dětských radovánek proměnit například ve sportovní hřiště pro vodní modifikace sportů jako je volejbal, polo, házená apod. Je možno jej vybavit velkým množstvím funkčních doplňků jako je např. protiproud, díky kterému se bazén promění v dokonalý tréninkový nástroj.

Vířivka Vám nabízí pravý opak. V tomto ohledu se totiž nejedná o aktivní formu odpočinku, ale v první řadě o odpočinek, který je zaměřen na relaxaci v tonizujících bublinkách. To vše navíc můžete podpořit stylovou hudbou z vestavného CD přehrávače, intimním osvětlením podvodními reflektory a příjemným zvukem vodní kaskády. Doplníte-li Váš pobyt ve vaně ještě aromaterapií, o jejíchž blahodárných účincích nikdo nepochybuje, budete maximálně spokojeni a odpočati. Vířivka Vám poskytuje relaxaci v soukromí eventuálně v kruhu svých nejbližších. Tento typ relaxace a jeho uklidňující účinky oceníte především po těžkém a vyčerpávajícím dni v práci. Efektivně odbourává stres a navodí ve Vás pocit uvolnění a pohody. Vířivka Vám nabízí možnost prožití nezapomenutelného kouzla okamžiku s osobou Vám blízkou.

 

 

 

 

 

 

Bazény i vířivky Vám poskytnou opravdu mnohostranné využití a několik možností pro relaxaci. Každý si určitě najde svůj způsob, jak využít všech předností těchto našich výrobků, které jsou ideálním a praktickým doplňkem Vašich zahrad, teras, rodinných domů, bytů a zároveň se také stávají moderním a nepostradatelným trendem.

Výdaje spojené s realizací Vašeho vlastního relaxačního centra jsou přibližně stejné jako cena zahraniční dovolené. Na rozdíl od dovolené si však budete výhody z této investice uvědomovat mnohem častěji než jednou do roka. Navíc se jedná o investici na několik dalších let dopředu.

Je libo zastřešený bazén?

V současné době si stále více lidí pořizuje bazény na své zahrady a terasy. Otázka, se kterou se potýká patrně každý vlastník bazénu, je ohledně jeho zastřešení. Nabízíme Vám zásadní důvody, proč byste se měli rozhodnout pro zastřešení.

První a nejdůležitější faktor, který Vám zde předložíme, je bezpečnost. V médiích se již několikrát objevily zprávy ohledně pádu dětí do bazénu a jejich následného utonutí. Této katastrofě lze zabránit právě zastřešením bazénu. Přední výrobci myslí i na bezpečnost dětí při manipulaci se zastřešením, proto osazují zastřešení bezpečnostními zámky a pojistkami. Z tohoto pohledu je investice do zastřešení tím absolutně nejlepším, co můžete udělat pro bezpečnost svých malých ratolestí.

Další stránkou jsou finance. V momentě, kdy se rozhodnete pro investici v podobě zastřešení bazénu, můžete si být jisti v návratnost investice, a to hned v několika podobách. Bazénová voda v nezastřešeném bazénu je v průměru o 8°C chladnější než voda v zastřešeném bazénu – u zastřešeného bazénu tedy ušetříte za ohřev vody. Dále u zastřešeného bazénu ušetříte na údržbě, protože zastřešení zamezuje zanášení bazénové vody hrubými nečistotami (listy, tráva, hmyz apod.). Zastřešení též brání znečištění bazénové vody drobnými nečistotami, jako jsou pyly, prach, popílek apod. Díky tomu ušetříte za výrobky, které upravují kvalitu vody, a současně ušetříte čas, který byste museli věnovat údržbě bazénu. Tento čas pak můžete využít ke společným chvílím stráveným se svými blízkými.

Určitě se najdou tací, kteří budou namítat, že zastřešení bazénu jen kazí vzhled a celkový dojem zahrady. Tak právě pro ně máme dobrou zprávu. Přední výrobci mají v nabídce i několik typů povrchových úprav v rozsáhlé barevné škále např. lakování, dřevodekorování apod. Zároveň si mohou vybrat z mnoha různých modelů, designů, výšek, barev výplní apod.

Zdroj: https://www.albixon.cz/rady-a-tipy/chcete-si-uzit-leto/

ekologické praní
výroba saun
nahoru
články sauny