Bio sauna, jemnější a účinnější

O prospěšnosti sauny bylo napsáno dost a všichni, kdo jejímu kouzlu propadli, přísahají na blahodárné účinky na tělo i duši. Věděli jste ale, že i oblast saunování směřuje stále kupředu a díky inovativní bio sauně můžete ještě výrazněji podpořit příjemné pocity a definitivně se zříci těch nekomfortních, spojených s tradiční, tzv. finskou saunou?

Výroba a instalace bio saun, které se vyznačují nižší teplotou a vyšší vlhkostí oproti klasické sauně. Tento zdánlivě malý rozdíl ale přináší spoustu benefitů - účinky na prohřátí svalů a kloubů jsou stejné, ale díky vyšší vlhkosti vzduchu působí příznivěji na pokožku, která není vystavena takovému teplotnímu šoku a poděkuje vám i za zvlhčení a detoxikaci.

Protože nezažijete teplotní „facku“ spojenou se vstupem do klasické sauny (teplota je 40-60°C), efekt relaxace se dostavuje ihned a podporuje jej i aromaterapie, která je s bio saunou přímo spojena a díky vyšší vlhkosti vzduchu je její efekt na organismus rychlejší a intenzivnější.

Můžete se tak rozhodnout, zda ze své saunové seance uděláte bylinkový rituál, který zklidní vaší mysl před spaním, pročistíte svůj dýchací systém himalájskou solí, nebo zvolíte citrusové vůně pro stimulaci a povzbuzení mysli.

Jistě je, že můžete zapomenout na stres a nechat se hýčkat jemnými dotyky tepla doprovázenými hudbou či tlumenými světly vaší oblíbené barvy.

V bio sauně nezažijete nepříjemné pocity spojené se suchým horkým vzduchem, vyhnete se bolesti hlavy a po konzultaci s lékařem si ji mohou užít i osoby se srdečními problémy.

ekologické praní
výroba saun
nahoru
články sauny