Jak si vybrat saunový textil

Vybrali jste si tu správnou saunu a těšíte se, jak ji začnete využívat? Gratulujeme, abyste si ji mohli užívat naplno, potřebujete si ještě vybrat ten správný textil. Jednak potřebujete doplňky do sauny a také něco na sebe.

V klasické sauně je většinou minimálně 75 °C ( u jiných typů saun bývá teplota nižší), je proto důležité vybrat textilie z takových materiálů, které snesou velké teploty a jsou prodyšně, protože se tam hodně spotíte. Ideální jsou přírodní materiály bez chemikálií jako je len nebo bavlna. Někdo má rád saunování, kdy se přímo dotýká dřeva, většina milovníků saun ale dává přednost odpočinku na ručníku nebo podložce. Podložka EMENDO je vyrobena za směsi bavlny a lnu a je příjemná na kůži.

Pokud jste už na saunování zvyklí a vydržíte v teple delší dobu, pro extra komfort při relaxaci si můžete do sauny pořídit i polštář. Měl by být vyroben z pratelného materiálu a mít nehořlavou výplň. V sauně se nejen skvěle odpočívá, vysoká teplota také podporuje proces detoxikace přes pokožku na těle. Tento ozdravný proces můžete podpořit masáží speciální žínkou. Třeba ta od finského výrobce RENTO je vyrobena z rychleschnoucího materiálu a mimo saunovací sezónu ji můžete využít i v koupelně. Dalším doplňkem, který zpříjemňuje saunování, je speciální čepice do sauny. Je vyrobena ze 100% vlny a slouží k tomu, aby chladila hlavu a bránila přehřátí organismu. Z oblečení se zase bude hodit saunový kilt se zapínáním na suchý zip, který je prodyšný a vzdušný a má i malou kapsu.

 

Přejeme příjemné saunování!

 

ekologické praní
výroba saun
nahoru
články sauny