Ve Špindlerově Mlýně má vyrůst hotel za půl miliardy korun

V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn má vyrůst nejluxusnější pětihvězdičkový hotel na českých horách. Na lukrativním pozemku u dojezdu sjezdovek v areálu Svatý Petr ho chce postavit miliardář a průmyslník Michal Korecký. Informace zveřejnil web časopisu Forbes.

 

V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn má vyrůst nejluxusnější pětihvězdičkový hotel na českých horáchPozemek Korecký koupil od města ve veřejné soutěži za 50 milionů korun na společnost Hotel Saint Peter. Podle informací Forbesu je do stavby připraven investovat více než půl miliardy korun. Se stavbou hotelu u sjezdovek počítá i územní plán města. Podle radnice je investor ve fázi příprav, o stavební povolení dosud nepožádal.

O pozemek pro hotel měla podle Forbesu zájem i společnost Melida, která provozuje špindlerovský skiareál. Melida za pozemek o rozloze 2800 metrů čtverečních městu podle neoficiálních informací nabídla 36 milionů korun. Melida již ve Svatém Petru provozuje hotel Lenka.

Společnost Melida se podle Forbesu také v těchto dnech dohodla na prodloužení nájmu místního areálu a sama v okolí svatopetrských sjezdovek chystá rozsáhlou výstavbu. Podle dohody bude Melida provozovat skiareál dalších bezmála 40 let.

Foto: Shutterstock.com

Zdroj: COT - Odborný portál pro cestovní ruch: Ve Špindlerově Mlýně má vyrůst hotel za půl miliardy korun. [online]. [cit. 2018-03-20] Dostupné z: https://www.icot.cz/ve-spindlerove-mlyne-ma-vyrust-hotel-za-pul-miliardy-korun/ 

 

ekologické praní
výroba saun
nahoru
články sauny