Welness trendy 2019

Wellness je v poslední době součástí životního stylu čím dál více lidí a existuje velký výběr produktů a služeb, které přispívají k tělesné a duševní pohodě. Zatímco některé metody využíváme už od nepaměti, pořád přibývají nové a nové. Připravili jsme pro vás přehled nových trendů, které ovládly wellness svět v tomto roce.

Sauny s infračerveným světlem

Díky infračervenému světlo se stalo saunování přístupné i pro ty, kdo nemají rádi příliš velké teploty. Ve speciální sauně se detoxikujete stejně jako v klasické sauně, ale prostředí není vyhřáté na tak vysokou teplotu. Do některých typů infrasauny si můžete i dát televizní zařízení! Infračervené světlo proniká hlouběji do těla, pomáhá spalovat tuky a hojit svalové napětí.

  

Wellness zájezdy

Odpočinout si v lázních už dnes není nedostupný luxus. Dříve se jezdilo na 3 týdny, dnes spousta hotelů nabízí tzv. wellness víkendy, kdy je to taková malá dovolená, kdy hlavní program je relax v sauně, bazénu, vířivce nebo při masáži. Pokud preferujete pohodlí vlastního domova, můžete si udělat svoje domácí spa centrum se saunou.

Spa koupání v přírodě

I příroda nabízí bohaté možnosti “lázní”. Někdo se chce otužovat, tak to může praktikovat v potocích, řekách nebo jezerech, někdo má zase raději horké prameny. K otužování ve studené vodě patří saunování, Finové o tom vědí své. Pronájem chatky se saunou a přírodní vodou v okolí je alternativa pro ty, kdo nepotřebují moderní hotel s dobře vybaveným wellness centrem, ale dávají přednost klidu v přírodě.

 

ekologické praní
výroba saun
nahoru
články sauny